snackamat.se

logotyp för snackamat.se Länk till startsidan

Beer can chicken

Ingredienser

  • En öl (33cl, jag föredrar en aromatisk öl - typ IPA)

  • En hel kyckling (gärna majskyckling)

  • En grill som möjliggör indirekt grillning.

  • En schysst rub.

  • (bonus) rökspån eller rökflisor

Recept

  1. Förbered din grill för indirekt grillning.

  2. På med din härliga rub, klappa försiktigt in i skinnet.

  3. Öppna locket på ölburken

  4. Placera ölburken i kycklingskrovet så du kan ställa kycklingen upprätt.

  5. Målbilden är att ha ungefär 150 grader cirkulerandes. Har du några rökflisor så släng på dem precis innan du ska stänga locket.

  6. Tiden på grillen varierar rejält från kyckling till kyckling och vilken temperatur du lyckats hålla på grillen så att ha bra koll på innertemperaturerna är A och O.

  7. När tjockaste biten på kycklingen börjar närma sig 80 grader är dags att ta bort från grillen och packas in i aluminiumfolie. Låt vila minst tio minuter.

  8. Serveras bäst med grillade grönsaker och kokt jasminris som kan suga upp kycklingsafterna som uppstått om du använd ett uppsamlingsfat under kycklingen.

Relaterade artiklar