Rökta kycklingvingar
Redskap
Framförhållning. Receptet kräver att du börjar förbereda vingarna dagen innan.
Sous vide
Vakuumförseglare
Grill
Ingredienser
2kg kycklingvingar
En stor skål med ditt val av rub (klicka här för tips på hur du gör din egen rub)
En flaska bbq-sås
Recept
Började med att täcka vingarna i din rub och klappa försiktigt in den. Använd rikligt med rub.
Försegla i vakuumpåsar och låt dem marinera över natten.
Sätt sous viden på 72 grader.
När vattenbadet är redo, placera påsarna i vattnet i 2 timmar.
Ta ut påsarna och snabbkyl dem i isvatten.
När de börjar närma sig rumstemperatur - öppna påsarna och placera vingarna på en stor plåt.
Klappa försiktigt bort all fukt på ytan med hushållspapper.
Lägg på ett nytt lager rub.
Placera i kylen utan att täcka dem och låt lufttorka i minst två timmar.
Förbered din grill för direkt grillning (kol direkt under köttet).
Grilla vingarna på hög temperatur (sikta på runt 250-300 grader vid gallret).
Kör i en minut eller två och pensla sedan på ett lager bbq-sås.
Kör ytterligare en minut eller tills såsen börjat karamelliseras.
Pensla ett nytt lager och vänd på vingarna. Kör en minut till.