snackamat.se

logotyp för snackamat.se Länk till startsidan

Rökta kycklingvingar

Redskap

  • Framförhållning. Receptet kräver att du börjar förbereda vingarna dagen innan.

  • Sous vide

  • Vakuumförseglare

  • Grill

Ingredienser

Recept

  1. Började med att täcka vingarna i din rub och klappa försiktigt in den. Använd rikligt med rub.

  2. Försegla i vakuumpåsar och låt dem marinera över natten.

  3. Sätt sous viden på 72 grader.

  4. När vattenbadet är redo, placera påsarna i vattnet i 2 timmar.

  5. Ta ut påsarna och snabbkyl dem i isvatten.

  6. När de börjar närma sig rumstemperatur - öppna påsarna och placera vingarna på en stor plåt.

  7. Klappa försiktigt bort all fukt på ytan med hushållspapper.

  8. Lägg på ett nytt lager rub.

  9. Placera i kylen utan att täcka dem och låt lufttorka i minst två timmar.

  10. Förbered din grill för direkt grillning (kol direkt under köttet).

  11. Grilla vingarna på hög temperatur (sikta på runt 250-300 grader vid gallret).

    1. Kör i en minut eller två och pensla sedan på ett lager bbq-sås.

    2. Kör ytterligare en minut eller tills såsen börjat karamelliseras.

    3. Pensla ett nytt lager och vänd på vingarna. Kör en minut till.

Relaterade artiklar