Gör din egen rub
Att göra din egen rub involverar att få till ett finkornigt pulver. Om du inte har tillgång till en blender - var noga med att köpa kryddor som redan är i pulverform eller var beredd att mortla järnet.
Ingredienser
Sältan
Börja med två koppar salt. Här kan du vara kreativ och experimentera med olika salttyper - kanske rökt salt?
Färgen
Tillsätt en kopp paprikapulver. Även här går det att använda rökt paprikapulver.
Hettan
Här kan du gå bananas med massor av olika typer av torkad chili som du maler ner. Jag gillar guajillo men gå loss! Chipotle är lätt att få tag på och har en behaglig och långsamt verkande hetta med tryck!
Sötman (tillval)
Om du vill ha en sötare rubb, tillsätt en kopp socker. Jag rekommenderar en blandning av rörsocker och farinsocker. Kom dock ihåg att sötma i en rub gör att den lättare bränns vid så undvik det här steget om du planerar på att köra hot n' fast. De flesta rubs jag har sett kör utan socker.
The Secret Sauce
Variationsmöjligheterna är oändliga! Några extra ingredienser jag gärna har i mina rubs:
Senapsfrön
Vitlökspulver
Lökpulver
Fänkålsfrön